Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Septembrie 2017
Vizualizari: 726
Comentează add

Protestatarii, în special studenţi, au distrus noaptea trecută maşini ale forţelor de ordine şi i-au blocat pe agenţii Gărzii Civile în sediul ministerului regional al economiei

Manifestaţii în Barcelona în susţinerea referendumului pentru independenţă

radiojurnal

Foto: Agerpres/EPA/Alejandro Garcia

În Barcelona au continuat manifestaţiile celor care cer dreptul de a vota pentru autodeterminarea Cataloniei. Între cei mai numeroşi participanţi sunt studenţii. Noaptea trecută s-au înregistrat incidente în care protestatarii au distrus mai multe maşini ale forţelor de ordine şi au împiedicat ieşirea agenţilor Gărzii Civile din sediul ministerului regional al economiei.

Poliţia catalană a primit ordin să nu intervină în forţă. Corespondenta RRA Annamaria Damian relatează că agenţii Gărzii Civile care au realizat percheziţiile la sediul ministerului regional al economiei au reuşit să părăsească instituţia abia spre dimineaţă, deoarece protestatarii au blocat ieşirea din clădire.

Deşi poliţia catalană a încercat să elibereze zona mai devreme, acest lucru a fost imposibil. Incidentele de la Barcelona dintre manifestanţii pro-independenţă şi forţele de ordine s-au prelungit până după miezul nopţii. Poliţiştii catalani au ordin să nu folosească forţa.

Situaţia a devenit tensionată în Catalonia după ce mai mulţi membri ai guvernului regional au fost reţinuţi ieri pentru organizarea referendumului de la 1 octombrie. De la Madrid, partidele Popular Socialist şi Ciudadanos sprijină guvernul care face presiuni şi respinge consultarea privind independenţa Cataloniei, în timp ce liderul formaţiunii Podemos susţine un referendum catalan.

Deşi premierul Mariano Rajoi a cerut aseară oprirea pregătirilor pentru referendumul de la 1 octombrie, liderii catalani îşi menţin planul de organizare a acestuia.


Etichete BarcelonamanifestaţiireferendumGarda CivilăCatalonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live