Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

21 Septembrie 2020
Vizualizari: 285
Comentează add

A fost aseară a unsprezecea manifestaţie împotriva premierului şi a modului de gestionare de către guvern a situaţiei economice, pe fondul crizei coronavirusului.

Manifestaţii împotriva primului ministru Benjamin Netanyahu, la Ierusalim

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

An Israeli protester lifts a placard during an anti-government demonstration in front of Prime Minister Benjamin Netanyahu's residence in Jerusalem, on September 20, 2020.  Ahmad GHARABLI / AFP

La Ierusualim, după ce s-a încheiat sărbătoarea Anului Nou evreiesc Roş Haşana, mii de protestatari s-au îndreptat spre reşedinţa oficială a primului ministru.

A fost aseară a unsprezecea manifestaţie împotriva premierului şi a modului de gestionare de către guvern a situaţiei economice, pe fondul crizei coronavirusului.

Protestatarii au cerut demisia primului ministru.

Începând de vinerea trecută, în Israel sunt în vigoare restricţii la nivel naţional, dar demonstraţiile sunt permise în grupuri separate de cel mult 20 de persoane.

Aseară, mulţi dintre manifestanţi au ignorat instrucţiunile, respectiv distanţarea în interiorul grupurilor, aşa-numitele capsule.

Alţii nu au purtat măşti de protecţie.

Protestele sunt mobilizate de câteva mişcări de stânga. Dreapta spune că sunt manifestări care provoacă anarhie.

Organizatorii demonstraţiilor au cerut Poliţiei să extindă spaţiul autorizat pentru proteste şi să îndepărteze gardurile de protecţie.

Poliţia a interzis utilizarea claxoanelor portabile şi a instrumentelor de percuţie după ora 21:30, în urma sesizărilor locuitorilor din cartierele învecinate.


Etichete (ii)protesteierusalimnetanyahu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live