Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

2 Iulie 2016
Vizualizari: 1192
Comentează add

Protestatarii, dezamăgiţi de votul majorităţii la referendum pentru Brexit, spun că ultimul cuvânt în această chestiune ar trebui să îl aibă Parlamentul.

Manifestaţii de amploare la Londra împotriva #Brexit-ului

-cristina-grecu

Manifestaţie de amploare împotriva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, Londra, iunie 2016. Foto: twitter.com/Trev_Forrester.

O manifestaţie de amploare împotriva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a avut loc sâmbătă la Londra. Protestatarii, dezamăgiţi de votul majorităţii la referendum pentru Brexit, spun că ultimul cuvânt în această chestiune ar trebui să îl aibă Parlamentul.

La referendum, londonezii au votat în proporţie de 60% pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană şi, de la rezultatul votului, îşi exprimă în mod constant nemulţumirea prin proteste pe reţelele de socializare sau în stradă.

BBC notează că au ieşit la demonstraţie familii întregi, de la copii la bunici, s-au adunat în centrul Londrei, apoi au pornit în marş spre Parlament. Poartă steaguri ale Uniunii Europene, bannere, iar sloganurile sunt cele mai inventive sau chiar pasionale.  Nu au scăpat de ironie, artizanii Brexitului, Nigel Farage şi Boris Johnson.

Organizatorul manifestării a comentat pentru BBC că Brexitul se poate evita, iar cel care trebuie să aibă ultimul cuvânt este Parlamentul britanic. Presa din Regat scria zilele trecute că un milion din cei care au votat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniune regretă.

Efectele s-au văzut de altfel imediat. Scoţia şi Irlanda de Nord şi-au declarat imediat intenţiile de a deveni independente pentru a rămâne în Uniunea Europeană, multe companii au anunţat că se mută din Regat, iar preşedintele Barack Obama a avertizat că evoluţia pe termen lung a economiei globale ar putea avea de suferit.

Regina Marii Britanii, care a deschis sesiunea parlamentară în Scoţia, spunea, fără să facă nici o menţiune directă asupra votului de săptămâna trecută, că a rămâne calm într-o lume în mişcare poate fi dificil.


Etichete Manifestaţii de amploareLondra#BrexitBrexitLondonnigel farageboris johnson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live