Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Succesele muzicii romanesti Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

18 Martie 2015
Vizualizari: 1516
Comentează add

FOTO: Au fost incidente în oraşul german Frankfurt cu doar câteva ore înainte inaugurarea unui nou sediu al Băncii Centrale Europene.

Manifestaţii anti-austeritate violente la Frankfurt

mihaela-mihai

Manifestatii violente anti-austeritate la Frankfurt, martie 2015. Foto: Captură YouTube.

Zeci de persoane au fost rănite şi aproximativ 350 reţinute de poliţie în această dimineaţă în Germania, în timpul unor manifestaţii anti-austeritate din oraşul Frankurt, relatează BBC.

Incidentele au izbucnit cu doar câteva ore înainte inaugurarea unui nou sediu al Băncii Centrale Europene, când manifestanţi care cereau oprirea politicilor de austeritate în Europa s-au ciocnit cu forţele de ordine.

Au fost de asemenea incendiate mai multe maşini, iar mai multe străzi blocate. Poliţia a folosit tunuri de apă în încercarea de a-i împrăştia pe protestarii, care au aruncat cu pietre.

Noua clădire a Băncii Centrale Europene, a cărei construcţie a costat peste un miliard de euro, găzduieşte deja echipe ale instituţiei monetare de la sfârşitul lunii noiembrie.

Banca este criticată pentru măsurile dure impuse unor ţări precum Grecia  sau Cipru care au avut nevoie de sprijin financiar extern.


Etichete protesteFrankfurtanti-austeritateManifestaţii anti-austeritate la Frankfurtincidente în oraşul german Frankfurtinaugurarea unui nou sediu al Băncii Centrale Europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live