Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Georgiana Grosso

9 Septembrie 2018
Vizualizari: 727
Comentează add

Zeci de mii de oameni au ieşit ieri, pe străzi, în toată lumea, pentru a cere autorităţilor să se implice în lupta împotriva încălzirii globale

Manifestaţii ale militanţilor ecologişti

georgiana-grosso

 

 Militanţi ecologişti din toată lumea au ieşit ieri în stradă, mai multe mii doar în Franţa. Ei au solicitat autorităţilor să ia măsuri urgente şi concrete împotriva fenomenului încălzirii globale, înainte de summitul pe probleme de mediu ce va avea loc la Katowice, în Polonia.

De la Melbourne la Manila, trecând prin Bangkok, demonstraţiile militanţilor ecologişti au început în Asia şi se extind spre Europa, de la Paris la Bruxelles şi până în Statele Unite. Această iniţiativă, denumită 'Rise for climate' (mobilizare pentru climă ) este organizată în numeroase ţări.

La Manila au ieşit în stradă aproximativ 800 de manifestanţi împotriva încălzirii globale. Mii de oameni au participat la o manifestaţie organizată la San Francisco, unde, începând de miercuri va avea loc Summitul Internaţional al Oraşelor şi Afacerilor pentru Climă. Evenimentul este organizat de guvernatorul Californiei în răspuns la politica anti-ecologistă a Administraţiei Trump.

La Bangkok, unde se desfăşoară un congres privind schimbările climatice, în pregătirea summitului pe probleme de mediu care va fi organizat în decembrie, în oraşul polonez Katowice, aproape 200 de manifestanţi s-au adunat în faţa sediul regional al ONU. Unii dintre ei au denunţat retragerea Statelor Unite din Acordul pentru Climă de la Paris. Statele Unite sunt o parte importantă a problemei încălzirii globale şi din această cauză sunt obligate să fie şi o parte a soluţiei', spun manifestanţii. Ei au solicitat şi închiderea tuturor centralelor energetice pe cărbune. Capitala Thailandei s-a confruntat la începutul acestui an cu un vârf de poluare similar celor înregistrate la Beijing sau New Delhi, precizează agenţia France Presse.


Etichete ecologistiRise for climateTrumpKatowiceONUAcordul pentru Climăcarbune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live