Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

12 Noiembrie 2021
Vizualizari: 645
Comentează add

Mii de simpatizanţi ai dreptei radicale din Polonia au manifestat la Varşovia împotriva migraţiei şi a Uniunii Europene.

Manifestație în Polonia împotriva migraţiei şi a Uniunii Europene

În jur de 100.000 de polonezi s-au aflat pe străzile capitalei Varșovia pentru a marca Ziua Independenţei, la un marş organizat de extrema dreaptă naţionalistă. Foto: Adam Chelstowski/ AFP

Pe fondul tensiunilor de la graniţa cu Belarus, mii de simpatizanţi ai dreptei radicale din Polonia au manifestat ieri, la Varşovia, împotriva migraţiei şi a Uniunii Europene.

Reporter: Cristina Grecu - În jur de 100.000 de polonezi s-au aflat ieri pe străzile capitalei lor, pentru a marca Ziua Independenţei, la un marş organizat de extrema dreaptă naţionalistă, dar girat de guvernul condus de partidul la putere "Dreptate şi Justiţie". Primarul liberal al Varşoviei a încercat să-l interzică, justiţia i-a dat dreptate, dar, în ultimul moment, Guvernul a declarat această defilare "manifestaţie de stat".

Întreaga Varşovie a fost plină de oameni cu drapele alb-roşii. În difuzoare a răsunat muzică patriotică, iar manifestanţii naţionalişti au aprins sute de petarde şi fumigene. Ei au scandat lozinici împotriva Uniunii Europene, a imigraţiei, a presei libere şi a justiţiei. Monumentele Eroilor Căzuţi în Război au fost puncte centrale de interes mai mult ca în oricare altă zi obişnuită, când oamenii simpli depun oricum flori şi aprind lumânări într-o manifestare de patriotism, firească în Polonia. Şi oficialităţile statului au depus coroane, drept omagiu pentru jerfa celor care în 1918 au contribuit la recucerirea independenţei Poloniei, sfârtecată timp de 123 de ani între imperiile Rusiei ţariste, Prusiei şi Austro-Ungariei.


Etichete (ii)polonianationalism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live