Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

2 Martie 2013
Vizualizari: 1124
Comentează add

Manifestanţii, veniţi la apelul unor asociaţii apropiate Kremlinului, cer în schimb relaxarea procedurilor de adopţie internă.

Manifestaţie împotriva adopţiilor internaţionale, la Moscova

alexandru-beleavski-moscova

Manifestaţie în Moscova împotriva adopţiilor internaţionale. Foto: Reuters.

În jur de opt mii de persoane participă în centrul Capitalei ruse, Moscova, la o manifestaţie împotriva adopţiilor internaţionale, în special a celor făcute de cetăţeni americani.

Manifestanţii, veniţi la apelul unor asociaţii apropiate Kremlinului, cer în schimb relaxarea procedurilor de adopţie internă.

Pretextul este moartea, în urmă cu două luni, în SUA a unui copil rus în vârstă de trei ani, înfiat împreună cu fratele său de o familie din Texas.

Incidentul, produs pe fondul disputelor ruso-americane, pe de-o parte, şi interne, pe de altă parte, provocată de interzicerea adopţiilor copiilor ruşi de către cetăţeni americani, a fost intens exploatat propagandistic atât de politicienii puterii, cât şi de cei din opoziţie.

După ce vineri, poliţia din Texas a anunţat că potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, moartea copilului a fost rezultatul unei autoaccidentări, autorităţile ruse au cerut oficial celor americane rezultatele complete ale acesteia, rezervându-şi dreptul de a reacţiona în funcţie de propriile concluzii.

Şi tot astăzi mai multe sute de activişti ai Frontului de Stânga, de opoziţie, susţinuţi de comunişti, iau parte la un marş împotriva creşterii preţurilor la întreţinere, utilităţi şi transportul în comun.

Pentru prima dată, la o asemenea acţiune nu participă liderul Frontului de Stânga, cunoscutul activist de opoziţie Serghei Udalţov, aflat sub arest la domiciliu.


Etichete mitingadopţiiRusiaMoscovaKremlinSUAcopiipoliţieTexas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live