Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

16 Decembrie 2018
Vizualizari: 800
Comentează add

Astăzi se împlinesc 29 de ani de la momentul în care s-a strigat pentru prima dată "Jos comunismul!" pe străzile din Timișoara.

Manifestări pentru comemorarea Revoluției din "89, la Timișoara

alina-bujanca

 Arhivă foto.

Astăzi se împlinesc 29 de ani de la momentul în care s-a strigat pentru prima dată "Jos comunismul!" pe străzile din Timișoara, iar în orașul în care s-a aprins scânteia Revoluției din 1989 sunt programate și astăzi manifestări comemorative.

Corespondentul RRA, Alina Bujancă, revine cu programul zilei:

Reporter: În amintirea zilei în care s-a aprins scânteia Revoluției la Timișoara și în memoria eroilor martiri, astăzi, de la ora 11:00, va avea loc tradiționala ședință festivă a Consiliului Local, care va fi urmată, în foaierul Teatrului Național, de o expoziție de artă plastică, proiecția filumului documentar "Căderea Cortinei roșii în Europa de Est", o lansare de carte și premierea elevilor care au participat la un concurs de istorie pe tema Revoluției.

După-amiază este programat un spectacol aniversar, iar seara, de la ora 20:00, în Piața Victoriei se vor aprinde candelele nemuririi. Aproape de miezul nopții va începe Sfânta Liturghie la Biserica Martirilor, pentru că mâine va fi zi de de doliu la Timișoara.


Etichete Manifestăricomemorarea Revoluției din "89Timișoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live