Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

27 August 2014
Vizualizari: 1396
Comentează add

Manifestările dedicate marcării Zilei Independenţei au început la Chişinău prin depunerea de flori la Monumentul domnitorului Ştefan cel Mare.

Manifestări la Chişinău axate pe identitatea naţională

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

Vizită a premierului Victor Ponta în Republica Moldova. Foto: Radio Chișinău.

Identitatea naţională este astăzi, la Chişinău, tema centrală a manifestărilor de Ziua Independenţei.

Manifestările dedicate marcării Zilei Independenţei au început la Chişinău prin depunerea de flori la Monumentul domnitorului Ştefan cel Mare de către oficialii Republicii Moldova la care a luat parte şi premierul Victor Ponta.

Între numeroasele momente cultural-artistice care au întreţinut o atmosferă de sărbătoare în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost şi parada portului popular la care au participat şi grupuri ale minorităţilor.

Îmbrăcaţi în costume populare, preşedintele Nicolae Tiomofti şi ministrul culturii Monica Babuc au susţinut scurte alocuţini din care am consemnat.

"În momentul declarării independenţei, noi am revenit la tradiţiile noastre, la cultură, la istorie, la limbă", a spus Nicolae Timofte.

"Aici în această piaţă astăzi nu vom face paradă militară, dar vom face parada portului popular", a spus Monica Babuc.

Mesaje de susţinere

Manifestările dedicate Zilei Independenţei se vor încheia cu un spectacol susţinut de către Cristofor Aldea Teodorovici, fiul marilor luptători pentru redeşteptarea naţională şi unitatea românilor, Doina şi Ion Aldea Teodorovici.

Mesaje de susţinere pentru Republica Moldova au exprimat astăzi atât premierul, în vizită la Chişinău şi Ungheni, cât şi preşedintele Traian Băsescu, de la Bucureşti.

Şeful statului a dat sigurări că România va fi întotdeauna alături de Republica Moldova, pentru un viitor demn, liber şi prosper pentru toţi cetăţenii.

Şi preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova, în care susţine că această ţară a fost şi rămâne tema majoră a României euroatlantice.


Etichete ChişinăuZiua IndependenţeiRepublica MoldovaVictor PontaNicolae TimofteMonica BabucKlaus IohannisCristofor Aldea Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live