Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

14 Mai 2018
Vizualizari: 1096
Comentează add

Delegaţii militare din mai multe state vin, în aceste zile, la Buzău, pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Eroilor, care vor avea loc pe 16 şi 17 mai.

Manifestări dedicate Zilei Eroilor

cristina-moise-buzau

Foto: Arhiva

Delegaţii militare din mai multe state vin, în aceste zile, la Buzău, pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Eroilor, care vor avea loc pe 16 şi 17 mai.

Cimitirul din oraş, unde sunt înhumaţi aproape 10.000 de militari români şi străini ucişi în Primul Război Mondial, va fi reinaugurat şi, de asemenea, va avea loc cea mai mare retragere cu torţe din perioada recentă.

Oraşul Buzău devine de astăzi gazdă a 13 legaţii străine. Conducerea oraşului şi cea a Diviziei 2 Infanterie "Getica", organizatori ai evenimentului, au invitat la reinaugurarea Cimitirului Eroilor din 16 şi 17 mai militari, oficiali de la vârful tuturor cultelor religioase şi diplomaţi din naţiile care au eroi înhumaţi în Cimitirul Eroilor, considerat unul dintre cele mai mari din Europa, având 9.653 de eroi care îşi găsesc la Buzău liniştea.

Potrivit primarului Constantin Toma, de astăzi încep şi antrenamentele comune pentru retragerea internaţională cu torţe din 16 mai.

În acelaşi timp, generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad, comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", spune că pe Calea Eroilor au fost deja instalate cele 144 de panouri care alcătuiesc cea mai mare expoziţie foto din lume cu temă istorică.

Detaliat despre acest eveniment la care Radio România este partener media în jurnalele zilei la Radio România Actualităţi.
 


Etichete Ziua EroilorBuzauPrimul Război Mondial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live