Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2017
Vizualizari: 899
Comentează add

În ţară şi în străinătate vor continua şi astăzi manifestările cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 15 ianuarie, data naşterii marelui poet.

Manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale, în țară și străinătate

radiojurnal

 Bust al poetului naţional Mihai Eminescu. Foto: Arhivă.

În ţară şi în străinătate vor continua şi astăzi manifestările cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 15 ianuarie, data naşterii marelui poet, Mihai Eminescu.

Noul sediu al Muzeului Naţional al Literaturii Române va fi deschis oficial în strada Nicolae Creţulescu din Capitală, iar în aula Bibliotecii Centrale Universitare are loc Gala tinerilor scriitori.

Iniţiatorul Zilei Culturii Naţionale, criticul literar Eugen Simion, se va afla ca în fiecare an la sesiunea solemnă a Academiei Române din Marea Aulă.

Ca parte a strategiei Institutului Cultural Român de celebrare a Centenarului Lipatti în 2017, diseară, la ora 19:00, la Sala Radio, Orchestra Naţională Radio va susţine un concert aniversar.

Ziua Culturii Naţionale va fi marcată, astăzi, şi în capitala italiană Roma, după evenimentul de aseară de la Milano, dar şi în Transcarpatia.

Corespondentul nostru Adrian Marchiş are amănunte.

Reporter: La orele amiezii, la bustul Luceafărului poeziei româneşti din Biserica Albă, primul din regiunea ucraineană dezvelit în urmă cu 9 ani, se depun coroane şi jerbe de flori şi au loc scurte alocuţiuni, aducând laudă voievodului limbii române.

Câteva zeci de elevi din şcolile cu predare în limba lui Eminescu din dreapta Tisei iau parte la un concurs de poezie răsplătit cu premii, în special cărţi de literatură şi istorie românească.

La manifestări participă reprezentanţii nou-înfiinţatei misiuni diplomatice a României din Slatina şi oameni de cultură din Maramureş


Etichete ziua culturii nationalemihai eminescumuzeul national al literaturii romaneeugen simionacademia romanaromaicrsala radiomilanotranscarpatiamaramures

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live