Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Matei

22 Decembrie 2009
Vizualizari: 2501
Comentează add

În Bucureşti şi alte oraşe au loc manifestări dedicate Revoluţiei din decembrie 1989.

Manifestări dedicate Revoluţiei

florin-matei

Foto: Mediafax

În toată ţara au loc manifestări de comemorare a Revoluţiei din 22 decembrie 1989.

În locurile unde s-a luptat şi murit acum 20 de ani au loc ceremonialuri religioase şi militare.

În Bucureşti, la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei 1989 din Piaţa Revoluţiei, au fost depuse coroane de flori în prezenţa preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Roberta Anastase şi Mircea Geoană dar şi a reprezentanţilor Asociaţiilor de Revoluţionari.

Au fost totodată prezenţi militari activi şi în rezervă.

Tot astăzi, la Troiţele de la Societatea Română de Radiodifuziune şi de la Televiziunea Română au fost depuse coroane de flori.

La Sibiu, au fost depuse coroane de flori la Monumentul din faţa Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, la Monumentul de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, la Monumentul Eroilor Revoluţiei din faţa Casei de Cultură şi la Monumentul Eroilor din Cimitirul Municipal.


În Constanţa, la Troiţa eroilor martiri din parcul Casei de Cultură s-a desfăşurat o ceremonie militară, urmată de depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

Şi în Dolj,  primăria a organizat pe Esplanada Teatrului Naţional "Marin Sorescu", o ceremonie în memoria victimelor Revoluţiei române.

De la ora 17.00, în faţa Teatrului Naţional "Marin Sorescu" vor fi aprinse sute de candele în memoria celor decedaţi la Revoluţia din decembrie 1989.

Şi la Giurgiu au fost depuse coroane şi jerbe de flori la monumentul celor şase Eroi ai  Revoluţiei ucişi în localitate.

La Biblioteca Judeţeană I.A.Bassarabescu are loc o manifestare complexă dedicată Revoluţiei, fiind organizate întalniri cu participanţii la evenimentele din decembrie 1989 dar şi cu urmaşii eroilor Revoluţiei).

Despre ceremonialul desfăşurat în Bucureşti la Troiţa din faţa Societăţii Române de Radiodifuziune găsiţi mai multe informaţii aici.

Puteţi urmări aici filmul revoluţiei din decembrie 1989.


Etichete revoluţiemanifestări1989

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live