Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Septimiu Roman

1 Decembrie 2010
Vizualizari: 3407
Comentează add

Românii sărbătoresc Ziua Naţională. În toată ţara, dar şi în 60 de oraşe din întreaga lume au loc manifestări care marcheaz[ ziua de 1 decembrie.

Manifestări de Ziua Naţională a României

septimiu-roman

Manifestări de ziua naţională a României, arhivă. Foto: Alexandru Dolea.

La Alba Iulia, manifestările dedicate Zilei Naţionale sunt marcate de depuneri de coroane şi jerbe la statuile lui Ionel Brătianu şi Iuliu Maniu, la busturile regelui Ferdinand şi reginei Maria, la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazu şi la busturile Făuritorilor Unirii.

La sala Unirii, de la ora 11,00, va fi reconstituită, în mod simbolic, scena de acum 92 de ani prin primirea soliilor din cetăţikle de scaun ale Unirii.

Va urma, la ora 12:00, tedeumul de la Catedrala Reîntregirii.

Apoi, la Alba Iulia, va începe parada culturală ce va fi urmată la ora 14:00 de spectacolul de muzică populară dedicat Zilei Naţionale, de vernisajul expoziţiei gastronomice şi de un spectacol extraordinar.

La Bucureşti, evenimentul principal va fi parada militară organizată anual de Ziua Naţională. 1.500 de militari şi 130 de vehicule, aeronave şi blindate aparţinând Ministerelor Apărării şi de Interne, SRI şi SPP vor defila pe sub Arcul de Triumf începând cu ora 11:00.

"Efortul nostru este canalizat în direcţia de a prezenta tuturor celor care vor participa la sărbătorirea Zilei Naţionale o paradă cât mai bine sincronizată, cât mai frumoasă. Profit de acest moment pentru a adresa o invitaţie tuturor bucureştenilor să fie alături de noi pentru că vor avea, într-adevăr, ce să vadă şi să admire la Armata Română şi nu numai Armata Română, toate structurile din compunerea sistemului naţional de apărare care sunt în slujba cetăţenilor ţării", a spus Nicolae Ciucă, general de brigadă, comandantul paradei.

În timpul paradei militare, traficul rutier este restricţionat pe Şoseaua Kiseleff, Strada Alexandru Constantinescu, Bulevardul Mareşal Averescu şi Bulevardul Constantin Prezan.


Etichete Ziua naţionalămanifestăriAlba IuliaBucureştitedeum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live