Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Septembrie 2019
Vizualizari: 539
Comentează add

Organizaţii de sănătate, societăţi specializate în cardiologie, fundaţii şi instituţii guvernamentale organizează astăzi diferite manifestări de Ziua Mondială a Inimii.

Manifestări de Ziua Mondială a Inimii

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Organizaţii de sănătate, societăţi specializate în cardiologie, fundaţii şi instituţii guvernamentale organizează astăzi diferite manifestări de Ziua Mondială a Inimii.

Acţiunile îşi propun să atragă atenţia asupra factorilor care provoacă afecţiunile cardiovasculare, dar şi să îi informeze pe oameni că printr-un stil de viaţă sănătos pot preveni aceste boli.


Reporter: În ultimii nouă ani, sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al UNESCO, oamenii de pe tot globul află pe 29 septembrie ce trebuie să facă în lupta cu bolile de inimă, care fac anual peste 17 milioane de victime.

Sub sloganul "Inima mea, inima ta, toate inimile merită atenţie şi protecţie", voluntari sau medici împart azi pliante, organizează mese rotunde, însă principalele manifestări implică direct populaţia prin plimbări colective pe jos sau cu bicicleta, în parcuri sau prin concursuri sportive.

Locuitorii capitalei, şi nu numai, participă la un cros în Parcul Tineretului. Startul s-a dat la ora 13:00, iar cei care nu au performanţe sportive deosebite pot merge în Parcul Herăstrău pentru o plimbare sau o alergare uşoară, totul sub deviza "Promenada Inimilor".

În România mai este marcată o zi dedicată inimii în luna mai.


Etichete ManifestăriZiua Mondială a Inimii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live