Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 16 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Septembrie 2018
Vizualizari: 762
Comentează add

Ziua Pompierilor este marcată atât în capitală, cât şi în ţară.

Manifestări cu ocazia Zilei Pompierilor

radiojurnal

Foto: Arhiva / Adriana Turea.

Astăzi este ziua Pompierilor din România, marcată atât în capitală, cât şi în ţară.

În fiecare an, pe 13 septembrie, este amintită Bătălia din 1848 din Dealul Spirii, la Bucureşti.

Atunci, subunitatea de pompieri condusă de capitanul Pavel Zăgănescu s-a luptat cu un corp de armată al Imperiului Otoman.

Ce evenimente sunt organizate astăzi, de ziua Pompierilor, aflăm de la Adriana Leu.

Reporter: În Bucureşti, manifestările au început la Monumentul Eroilor Pompieri din Calea 13 septembrie, cu depuneri de coroane şi jerbe de flori în onoarea ostaşilor pompieri căzuţi la datorie.

Evenmentul continuă în Piaţa Constituţiei cu o ceremonie militară şi prezentarea drapelelor istorice şi uniformelor militare de tranziţie, acordarea de distincţii familiilor eroilor pompieri căzuţi la datorie şi conferirea însemnelor onorifice "Pompierul de onoare al anului" şi "Salvatorul de onoare al anului".

Diseară, de la ora  20:30, publicul va putea asista în Centrul Vechi al capitalei la retragerea cu torţe a pompierilor salvatori.

Până la ora 20, subunităţile operative ale ISU Bucureşti - Ilfov îi aşteaptă pe toţi cei care doresc să se afle mai multe despre specificul profesiei de salvator.

Manifestări dedicate Zilei Pompierilor sunt organizate şi în ţară. La Alba Iulia sunt programate un ceremonial militar, o expoziţie de tehnică şi exerciţii demonstrative, iar, în judeţul Caraş Severin, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" este Ziua Porţilor Deschise.

La Carei, vor fi prezentate atât echipamente de stingere fabricate în anul 1885, cât şi ultimele noutăţi ale tehnicii de intervenţie, în timp ce la Braşov se organizează ceremonii militare şi religiose, precum şi o depunere de coroane.
 


Etichete ziua Pompierilor din RomâniaDealul SpiriiPavel Zăgănescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live