Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

17 Decembrie 2021
Vizualizari: 504
Comentează add

Este zi de doliu la Timişoara. În urmă cu 32 de ani cădeau sub gloanţele forţelor de represiune primii martiri ai Revoluţiei Române.

Manifestări comemorative la Timişoara în memoria celor ucişi acum 32 de ani

alina-bujanca

  Foto: Arhivă.

Este zi de doliu la Timişoara, în memoria martirilor care au fost ucişi acum 32 de ani, la începutul revoluţiei din 1989.
 
Manifestările comemorative au început acum două zile în oraşul de pe Bega şi vor continua astăzi cu slujbe religioase, depuneri de coroane de flori sau expoziţii.
 
În urmă cu 32 de ani, la Timişoara, cădeau sub gloanţele forţelor de represiune primii martiri ai Revoluţiei Române. Aproape 60 de oameni au murit şi câteva sute au fost răniţi în 17 decembrie '89, considerată cea mai neagră zi din istoria contemporană a Timişoarei.
 
În memoria celor care şi-au sacrificat viaţa pentru libertate astăzi este zi de doliu. Drapelele au fost coborâte în bernă, iar în cimitire şi biserici vor avea loc slujbe şi parastase.
 
De la ora 10, la Catedrala mitropolitană, vor fi pomeniţi eroii martiri în cadrul unei slujbe oficiate de un sobor de preoţi, după care se vor depune coroane de flori la Monumentul Cucificării.
 
De la ora 14, la Cimitirul Eroilor vor fi aprinse candele cu chipul martirilor şi se vor depune coroane de flori. De asemenea, la Memorialul Revoluţiei se va vernisa expoziţia de pictură "Portrete de eroi", semnată de Silvia Radu.
 

Etichete TIMIȘOARAMARTIRIREVOLUȚIEDECEMBRIE 1989

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live