Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

5 Octombrie 2014
Vizualizari: 1175
Comentează add

Manifestaţiile de la Hong Kong intră în cea de-a două săptămână, într-o atmosferă tot mai tensionată, creată de ultimatumul dat de autorităţi, care le-au cerut evacuarea centrului.

Manifestanții din Hong-Kong se retrag din centrul orașului

alex-olaru

Proteste în Hong Kong. Foto: captură video. 

Manifestanţii pro-democraţie din Hong Kong se regrupează în zona insulară, unde sunt majoritatea sediilor administrative, cu numai câteva ore înainte de expirarea ultimatumului dat de autorităţi. 
 
Guvernul regional şi poliţia le-au cerut miilor de demonstranţi, majoritatea studenţi, să evacueze zonele ocupate, astfel încât locuitorii Hong Kongului să se poată întoarce la viaţa lor de zi cu zi. 
 
Protestatarii par astăzi să-şi fi revizuit atitudinea. 
 
Liderii lor, citaţi de presa internaţională, au anunţat că ar fi dispuşi să reia dialogul suspendat vineri cu autorităţile. 
 
De data aceasta însă, poliţia şi guvernul regional sunt cele care resping colaborarea. 
 
Noaptea trecută, spiritele s-au încins din nou, iar forţele de ordine au intervenit cu spray-uri lacrimogene şi au făcut arestări.  este numai câteva ore, ultimatumul dat de autorităţi expiră. 
 
Guvernul regional vrea ca de mâine lumea să se poată întoarce la serviciu, şcolile să se redeschidă, iar transportul să poată reveni la normal. 
 
Confruntaţi inclusiv cu atacuri din partea unor contra-manifestanţi, despre care liderii mişcării Ocupaţi Centrul susţin că ar fi chiar membri ai triadelor, mafia chineză, inflitraţi în mulţime, demonstranţii se regrupează în zona sediilor administrative şi spun că nu renunţă la acţiunea lor până când nu obţin dreptul la vot universal deplin, fără amestecul Chinei.

Etichete Manifestanţii pro-democraţieHong KongChinaguvernregionalautorităţiultimatum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live