Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Prezentare frecvente * Imnul national Luni, 19 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

8 Noiembrie 2018
Vizualizari: 247
Comentează add

Manfred Weber a fost susţinut de peste 80% din delegaţi la Congresul PPE şi l-a învins pe contracandidatul său Alexander Stubb.

Manfred Weber este candidatul PPE la şefia Comisiei Europene

andrei-serban

 Manfred Weber. Foto: captură Youtube

Manfred Weber este candidatul Partidului Popular European pentru şefia Comisiei Europene care va fi constituită după alegerile europarlamentare de anul viitor. 

Congresul PPE, care se desfăşoară la Helsinki, în Finlanda, l-a desemnat pe Manfred Weber, care este liderul Grupului Popular din Parlamentul European, să conducă viitoarea Comisia Europeană în cazul în care Partidul Popular va câştiga alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, al cărui partid face parte din familia populară europeană, a subliniat că România trebuie să contribuie în continuare la consolidarea Uniunii Europene.

"Cred că avem nevoie de o integrare cât mai mult în Uniunea Europeană pentru că avem restanţe mari, fie că ne referim la Schengen, fie că ne referim la aderarea la zona euro. PMP rămâne un partid profund ancorat proeuropean şi suntem partidul care vrea ca, pe lângă integrarea mai accelerată a tuturor instituţiilor româneşti în Europa, să-i aducem alături de noi şi pe româniid e peste Prut", susţine Eugen Tomac.


Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a arătat că Uniunea a promovat, la Helsinki, drepturile minorităţilor naţionale din Europa.

"Considerăm că ne-am atins obiectivele la congresul PPE, obiective care au fost legate, în primul rând, de întâlnirile politice pe care le-am avut şi de promovarea proiectelor şi programelor noastre atât în ceea ce priveşte dezvoltarea Transilvaniei şid ezvoltarea României, cât şi în ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene, pe care ne-o dorim să fie o uniune a comunităţilor, a regiunilor şi a naţiunilor", a explicat Iuliu Winkler.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan atrage atenţia că Manfred Weber face parte din generaţia tânără de politicieni.

"Prin alegerea de către Congresul PPE a domnului Manfred Weber drept candidat pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene, familia noastră politică dă un mesaj foarte clar: "Am ales un candidat din noua generaţie de politicieni. Domnul Manfred Weber are 46 de ani şi reprezintă viitorul politicii europene", consideră Siegfried Mureşan.

Manfred Weber a fost susţinut de peste 80% din delegaţi la Congresul PPE şi l-a învins pe contracandidatul său Alexander Stubb.


Etichete Manfred WeberPPEPartidul Popular EuropeanIuliu Winkler Eugen TomacSiegfried MureşanAlexander Stubb

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live