Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Decembrie 2019
Vizualizari: 399
Comentează add

China îi acuză pe militanţii islamişti că provoacă tulburări în provincia Xinjiang şi în ultimii ani a lansat o vastă campanie antitero.

Manevre antiteroriste în provincia chineză Xinjiang

sergiu-stet

 Foto: wikipedia.org.

Potrivit unor imagini transmise de televiziunea de stat din China, trupele paramilitare chineze au participat la o serie de manevre antiteroriste în Munţii Pamir din Xinjiang, o provincie izolată din vestul ţării.
 
Reuters scrie că manevrele s-au desfăşurat la 4000 de metri altitudine şi au durat şapte zile şi şapte nopţi, militarii căţărându-se pe munţi, traversând râurile îngheţate şi apelând la drone pentru a depista presupuse "arme furate".
 
În unele imagini, trupele apar asediind o colibă în care s-ar ascunde un suspect, după care încep să tragă. Potrivit relatărilor postului de televiziune CCTV, scopul manevrelor este acela de a-i obişnui pe militari să trăiască "în condiţii grele, în sălbăticie şi în locuri necunoscute".
 
China îi acuză pe militanţii islamişti că provoacă tulburări în provincia Xinjiang şi în ultimii ani a lansat o vastă campanie antitero.
 

Etichete XinjiangChinauigurantiterorism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live