Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

3 Septembrie 2012
Vizualizari: 2361
Comentează add

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat încetarea mandatului de deputat al lui Sergiu Andon, iar propunerea va fi înaintată plenului Camerei Deputaţilor care va decide.

Mandatul de deputat al lui Sergiu Andon, "anulat"

beatrice-braileanu

 Deputatul Sergiu Andon. Foto: Agerpres

Cu 14 voturi pentru şi trei împotrivă, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a votat luni în favoarea încetării mandatului de deputat al lui Sergiu Andon. 
 
Vicepreşedintele Comisiei Juridice, social-democratul Florin Iordache, a precizat că se respectă astfel decizia dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
 
Curtea a constatat că Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar întrucât a acordat ca avocat asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupţie. 
 
Propunerea Comisiei Juridice de încetare a mandatului de parlamentar va fi înaintată Biroului Permanent şi plenului Camerei Deputaţilor al cărei vot are valoare decizională, ne-a informat redactorul Iulia Gherman.
 
Comisia juridică decisese, în primăvară, că Sergiu Andon nu se află în situaţie de incompatibilitate.
 
Ulterior, Consiliul Naţional de Integritate, în calitatea sa de garant al independenţei operaţionale a Agenţiei Naţionale de Integritate, a solicitat parlamentului aplicarea şi respectarea hotărârii instanţei supreme în cazul Sergiu Andon.
 
În 3 aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis irevocabil că deputatul conservator Sergiu Andon este incompatibil cu calitatea de parlamentar.
 
Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani.

Etichete Sergiu AndonComisia Juridicădeputatmandat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live