Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

6 Februarie 2018
Vizualizari: 519
Comentează add

În vârsta de 46 de ani, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, se află de mai bine de cinci ani la ambasada Ecuadorului din Londra, sub protecţia azilului politic.

Mandatul de arestare a fondatorului WikiLeaks rămâne în vigoare

mihaela-mihai

 Julian Assange Foto: Reuters

Justiţia britanică a decis să menţină mandatul de arestare emis pe numele fondatorului Wikileaks, Julian Assange, scrie France Presse. Este respinsă astfel cererea depusă de avocaţii australianului, în opinia cărora mandatul a rămas fără obiect din moment ce justiţia suedeză a abandonat definitiv urmărirea sa penală pentru viol. 

În vârsta de 46 de ani, Julian Assange se află de mai bine de cinci ani la ambasada Ecuadorului din Londra, sub protecţia azilului politic. El se teme că, dacă părăseşte clădirea ambasadei, va fi extradat în Statele Unite pentru publicarea pe site-ul WikiLeaks a unor documente militare şi diplomatice confidenţiale.

Politia britanica a atras atenţia în repetate rânduri că îl va aresta pe Assange daca păraseşte ambasada, pentru că, atunci când s-a refugiat în 2012, a încălcat condiţiile eliberării pe cauţiune. 


Etichete Julian AssangeWikileaksEcuadorambasadă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live