Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

29 Octombrie 2018
Vizualizari: 649
Comentează add

Poliţia spaniolă a destructurat o reţea care îşi obliga victimele să cerşească sau să se prostitueze. Zece români au fost salvaţi

Mandate europene de arestare pentru trafic de persoane în nordul Spaniei

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 

Operaţiunea a dus la desfiinţarea unei reţele care acţiona în Santiago de Compostela, în nordul Spaniei. Membrii acesteia îşi obligau victimele să cerşească, să fie statui umane sau mimi în stradă, să se prostitueze şi să cerşească, indiferent de condiţiile meteorogice şi fără să primească mâncare.

Persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, victimele erau racolate în România cu promisiunea falsă că vor avea un contract de muncă în Spania. Ajunse aici, acestea erau obligate să locuiască în condiţii mizere şi erau exploatate.

Şase femei şi patru bărbaţi, victime ale grupării, au fost salvaţi din această reţea care colecta toţi banii câştigaţi din cerşetorie şi prostituţie. Violenţa şi ameninţările erau metodele cele mai utilizate pentru exploatarea acestor victime.

Potrivit Poliţiei spaniole, din luna octombrie a anului trecut au fost primite peste 2.000 de denunţuri transmise telefonic sau prin poşta electronică. 1.200 de persoane implicate în traficul de persoane cu scopul exploatării au fost reţinute, şi aproape 300 de victime au fost salvate, cele mai numeroase fiind de naţionalităţile română, nigeriană, chineză şi dominicană. 


Etichete Santiago de Compostelastatui umanedizabilitatitrafic de persoaneretea

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live