Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

29 Iunie 2020
Vizualizari: 846
Comentează add

Managerii români anticipează scăderi ale cifrei de afaceri în acest an

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Managerii români anticipează scăderi ale cifrei de afaceri în acest an, dar și o recuperare a pierderii până la jumătatea anului viitor - reiese din analiza unui sondaj la care au răspuns conducătorii a peste 500 de companii care activează în țara noastră. Cu ajutorul cifrelor obținute, compania de consultanță care a comandat sondajul a calculat o primă valoare a Confidex, un indicator care măsoară încrederea mediului de afaceri în economie.


Președintele companiei Andrei Cionca: Percepția managerilor români, astăzi, despre încrederea lor în economie se situează pe o scară de la 0 la 100 la un indicator de 41. Deci, ei se așteaptă la o scădere. Cei mai optimiști sunt managerii din agricultură, în timp ce la polul opus sunt managerii companiilor de servicii, puternic afectate în criză, cu 37,5% indicele lor de încredere în economie. 58% dintre managerii companiilor românești spun că ieșirea din criză se face prin proactivitate, prin creșterea investițiilor, prin creșterea productivității, în timp ce doar 33% dintre ei spun că s-ar uita în primă fază la o tăiere a costurilor. O a doua cocluzie extrem de importantă este că acum, cu certitudine, nu este o criză financiară. Ca o curiozitate, 44% dintre managerii intervievați au spus că în companiile lor capitalul de lucru s-a îmbunătățit.

Realizator: Indicatorul a fost calculat pentru cifrele aferente intervalului februarie - aprilie, fiind relevant pentru perioada de început a crizei sanitare și va putea fi comparat cu valurile ulterioare ce vor fi calculate din trei în trei luni.

(RS)


Etichete manageriromania(RS)cigre de afaceriandrei cionca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live