Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Iulie 2022
Vizualizari: 325
Comentează add

Mamaia încearcă să recupereze terenul pierdut față de stațiunile din sudul litoralului.

Mamaia încearcă să recupereze terenul pierdut față de alte stațiuni

florin-lepadatu

Litoralul Mării Negre, iulie 2022. Foto: Sorin Cealera

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI- Mamaia încearcă să recupereze terenul pierdut față de stațiunile din sudul litoralului, în această vară, când înregistrează o scădere cu 20% a numărului de turiști comparativ cu anul trecut.

Unii hotelieri au inclus deja tarife mai mici în ofertele de cazare, iar consilierii locali ar urma să voteze, în această săptămână, propunerea primarului Constanței de a suspenda taxa de parcare în stațiune pe timpul nopții.

Membrii Organizației Patronale Mamaia - Constanța cer eliminarea totală a taxei de parcare pentru actualul sezon estival, cum se întâmplă în Mangalia, stațiune care a luat această măsură săptămâna trecută.


Reporter: Sorin Cealera - ”Mamaia resimte, în această vară, efectul celor mai ridicate tarife de parcare de pe litoral, iar nemulțumirile legate, anul trecut, de lărgirea plajelor, care a afectat accesul la mare și calitatea nisipului, s-au reflectat, și ele, în rezervările pentru actualul sezon estival, chiar dacă situația s-a îmbunătățit între timp. Prețurile au crescut ca peste tot, dar românii preferă mai mult stațiunile din sud.


Ionuț Nedea, directorul celui mai mare tour operator de vacanțe de pe litoralul românesc: ” În ultimele zile, am constatat o creștere a cererii pe Mamaia. Mulți parteneri de-ai noștri au înțeles situația și au venit cu oferte speciale. Cel mai mic preț din Mamaia pe fiecare categorie de hotel este mai mic decât prețul din Eforie, Jupiter chiar. Deci, în contextul acesta, iată, sunt și oportunități pentru turiști de a-și lua vacanțe în Mamaia la tarife mai mici.”

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat vineri că va propune, săptămâna aceasta, Consiliului Local, într-o ședință extraordinară, ca taxa de parcare în stațiunea Mamaia să fie suspendată pe timpul nopții, în condițiile în care aceasta ajunge la 96 de lei pentru 24 de ore. Unii hotelieri cer, însă, măsuri mai tranșante.


Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia - Constanța și prim-vicepreședinte al Federației Patronatelor din turismul românesc: ”Noi vrem modelul Mangalia. Este prea târziu să mai intrăm în nu știu ce ședințe de consiliu local. Modelul Mangalia cu parcare gratuită se poate aplica urgent.”

Potrivit hotelierilor, din cauza situației economice dificile, care a dus la o creștere a prețurilor cu 15 - 20% față de sezonul anterior, durata medie a unui sejur la mare a scăzut de la 5 nopți la 4 nopți în actualul sezon estival.”


Etichete litoralmareplaja

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live