Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Țențu

17 Aprilie 2016
Vizualizari: 919
Comentează add

Scrimera Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de floretă feminin individual, în urma turneului preolimpic de la Praga.

Mălina Călugăreanu s-a calificat la JO Rio în proba de floretă feminin

alex-tentu

Scrimera Mălina Călugăreanu. Foto: frscrima.ro.

Scrimera Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de floretă feminin individual, în urma turneului preolimpic de la Praga.

Sportiva de 19 ani, legitimată la CSA Steaua, a câștigat cinci din cele șase întâlniri din grupa preliminară. 

Calificată pe tabloul de 16, Mălina a dispus de irlandeza Victoria Duxbury, cu scorul de 15-2, pentru ca pe tabloul de opt să treacă de Olivia Wohlgemuth din Austria, rezultat 15-9. În urma acestei victorii, românca a prins primele patru locuri ale disciplinei, care asigurau calificarea la Jocurile Olimpice din vară.

Pentru site-ul oficial al Federației Române de Scrimă, Mălina a declarat: „A fost o zi încărcată,cu multe multe emoții. Încă nu realizez ce am făcut! E un mare pas înainte. Azi am dat tot ce am putut și mă bucur că am obținut această calificare extraordinară. Sunt fericită! Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de mine, antrenorilor, colegilor, familiei, tuturor! Calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio este cel mai important rezultat al meu de până acum!„.

Alături de Mălina Călugăreanu, România va mai fi reprezentată la Jocurile Olimpice de Tiberiu Dolniceanu, la sabie, și de echipa feminină de spadă, formată din Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu. 


Etichete scrimafloreta femininjo rioturneul preolimpic de la pragamalina calugareanucsa steaua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live