Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Februarie 2019
Vizualizari: 567
Comentează add

În zona de vest a Ucrainei, 91% dintre respondenți consideră că între Ucraina şi Rusia există un război, în timp ce în estul ţării doar 47% au o astfel de opinie.

Majoritatea ucrainenilor consideră că Rusia e în război cu Ucraina

sergiu-stet

      Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.          Foto: Arhivă.

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat de fundaţia Iniţiative Democrative din Kiev arată că aproape trei sferturi dintre cetățenii ucraineni (72%) sunt convinși că există război între Rusia și Ucraina, 14% cred că nu există niciun război între cele două ţări, iar ceilalţi respondenţi au declarat că nu au o opinie cu privire la acest subiect.
 
Analistul care a prezentat rezultatele studiului atrage atenţia asupra diferențelor semnificative înregistrate între regiunile implicate în sondaj.
 
În zona de vest a Ucrainei, 91% dintre respondenți consideră că între Ucraina şi Rusia există un război, în timp ce în estul ţării doar 47% au o astfel de opinie.
 
Studiul a fost realizat în colaborare cu Centrul Razumkov din Kiev în perioada 19 - 25 decembrie 2018 în toate regiunile Ucrainei, cu excepția teritoriilor ocupate de Rusia. Cercetarea sociologică a fost finanţată în cadrul proiectului MATRA al Ambasadei Olandei la Kiev.

Etichete UcrainasondajRusiarăzboidiplomaţiePetro PoroşenkoalegeriMoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live