Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

17 Ianuarie 2021
Vizualizari: 200
Comentează add

Mi multe țări, printre care și Italia, caută să combată răspândirea noilor tulpini de coronavirus, considerate mai contagioase.

Majoritatea regiunilor din Italia intră în izolare pentru aproape o lună

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto wikipedia

Marea Britanie se confruntă cu o tulpină mai contagioasă a coronavirusului, care a ajuns și pe continent, unde se intensifică de la o zi la alta restricțiile pentru a opri atât tulpina britanică, cât și alte două apărute în Africa de Sud și Brazilia.

Printre țările care au decis să ia măsuri, se numără și Italia, unde majoritatea regiunilor intră de astăzi în izolare pentru aproape o lună. Trei dintre acestea devin roșii, iar nouă, portocalii.

Sunt permise ieșirile din casă între orele 5:00 și 22:00, doar din motive de muncă, de sănătate și de strictă necesitate.

Magazinele rămân închise, cu excepția celor alimentare, a farmaciilor și a tutungeriilor. Restaurantele și barurile pot să livreze mâncare și produse la domiciliu, iar după ora 18:00 nimeni nu poate intra într-un local public, nici măcar pentru a cumpăra mâncare pentru acasă. La nivel național, însă, chiar și în cele cinci zone galbene sunt interzise deplasările de la o regiune la alta până la 15 februarie.

Până la acea dată, oricine vine din străinătate trebuie să prezinte un test molecular negativ efectuat cu 48 de ore înainte de plecare sau, dacă nu, să intre în carantină pentru două săptămâni. Stațiunile de schi rămân închise până la 15 februarie.

Muzeele pot deschide, de luni până vineri, numai în zonele galbene, iar sălile de sport, piscinele și cinematografele rămân închise până la 5 martie.

De luni, în zonele roșii se continuă cu învățământul la distanță, în vreme ce, în zonele portocalii, elevii din școlile gimnaziale și licee pot intra în clase până la o capacitate de 50%.


Etichete (ii)italiaizolare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live