Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

10 Decembrie 2013
Vizualizari: 1371
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu susţine că modificările Codului penal sunt "dramatice" şi că politicienii "se ridică din nou deasupra legii".

Majoritatea parlamentară "continuă lovitura de stat" Majoritatea parlamentară "continuă lovitura de stat" - Conține audio

sorin-solomon

Preşedintele Traian Băsescu. Foto: Arhivă.

Preşedintele Traian Băsescu acuză majoritatea parlamentară, menţionând că USL "continuă lovitura de stat începută în vară".

"Majoritatea parlamentară, USL, continuă lovitura de stat începută în vară şi eşuată, dar acum o fac cu alte metode. Chipurile, sub sceptrul democraţiei", a spus Traian Băsescu, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că modificările Codului penal sunt "dramatice", adăugând că politicienii "se ridică din nou deasupra legii".

Audio: Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu.
   
"Modificările la Codul penal sunt dramatice şi ele dărâmă 10 ani de muncă şi de activitatea a instituţiilor anticorupţie din România, fie că vorbim de ANI, fie că vorbim de DNA. Politicienii se ridică din nou deasupra legii", a afirmat Traian Băsescu.

Totodată, şeful statului a acuzat guvernul că încearcă să acapareze toate structurile statului. 

"Până în prezent, de la instalarea guvernului Ponta, s-au emis 80 de ordonanţe simple şi 105 ordonanţe de urgenţă. Total, 185 de ordonanţe; când ai o majoritate de 70% în Parlament. Asta arată că priorităţile acestor oameni sunt să scape de sub orice control, având în vedere că Avocatul Poporului, care este singurul care poate ataca ordonanţe şi ordonanţe de urgenţă, nu-şi face datoria. El este un supus al puterii şi nicidecum Avocatul Poporului", afirmă Traian Băsescu. 

Legea va fi atacată şi la CCR

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că nici legea privind amnistia şi nici modificările aduse Codului penal nu au primit avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a anunţat că va retrimite parlamentului legea de modificare a Codului Penal şi că le va trimite şi Curţii Constituţionale, apreciind ca dezastruoase măsurile adoptate astăzi de Camera Deputaţilor.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal, potrivit Mediafax.

Este vorba despre proiectul de Lege pentru abrogarea art. 74 indice 1 din Codul penal, la care au fost adoptate mai multe amendamente.

Prin această decizie, preşedintele şi parlamentarii ies şi de sub incidenţa articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definit drept "fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură".
   
Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a Camerei şi a fost votat fără ca raportul comisiei să fie publicat şi fără dezbatere în plen.


Etichete PreşedinteTraian BăsescuUSLCodul penalparlamentariDNAANI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live