Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Decembrie 2021
Vizualizari: 475
Comentează add

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că mizează însă pe buna credinţă a părinţilor în cazul în care procedeul are loc acasă.

Majoritatea părinţilor acceptă testarea la domiciliu a copiilor pt CoVID-19

radiojurnal

 

Majoritatea părinţilor sunt de acord cu testarea la domiciliu a copiilor pe bază de salivă pentru SAR-CoV-2, dar susţin că testele au fost compromise. Reprezentantul Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi Bucureşti-Ilfov, Eugen Ilea, a precizat că livrarea lor s-a făcut în pachete mari, iar ambalarea, câte două bucăţi de fiecare copil pentru această săptămână, a avut loc în şcoli.

Ministrul educaţiei a declarat că testarea elevilor nu are bază legală pentru a fi obligatorie și a mai spus că mizează însă pe buna credinţă a părinţilor în cazul în care procedeul are loc acasă.

Sorin Cîmpeanu s-a referit și la eficiența testelor pentru tulpina Omicron.


Sorin Cîmpeanu: Sunt atât de eficiente pe cât ne-au adus la cunoştinţă autorităţile sanitare. La Ministerul Educaţiei noi luăm la cunoştinţă informaţiile pe care ni le pun la dispoziţie cei din Ministerul Sănătăţii şi autorităţile sanitare. Dn punct de vedere al Ministerului Educaţiei locurile sunt foarte clare: testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie. În acelaşi timp, nu avem o altă şansă decât aceea de a miza pe responsabilitatea părinţilor, profesorilor şi elevilor. Testarea a început astăzi, v-am spus ce cazuri confirmate avem. Sunt convins că nu vor fi multe acele situaţii în care părinţii vor da dovadă de iresponsabilitate.


Cele 6,5 milioane de teste antigen rapide pe bază de salivă, distribuite în şcoli, sunt suficiente pentru această săptămână, a transmis redactorul RRA, Felicia Diaconu.


Etichete Ministrul educaţieisorin cîmpeanuomicrontest salivăpandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live