Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

4 Decembrie 2019
Vizualizari: 544
Comentează add

Ministrul Justiției spune că nu este mulţumit de activitatea Secţiei, dar că nu a dorit să intreracţioneze cu procurorii Secţiei Speciale, pentru a nu lăsa impresia unei presiuni.

Majoritatea magistraților susţin desfiinţarea Secției Speciale din Justiţie

diana-surdu

 CSM trebuia să ia o decizie în privinţa validării în funcţie a noului şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, Adina Florea.                          Arhivă foto: Agerpres.

Peste 80% dintre magistraţii români susţin desfiinţarea Secţiei Speciale, arată datele parţiale centralizate de Asociaţia Forumul Judecătorilor dim România. Judecătorii şi procurorii au fost consultaţi cu privire la oportunitatea unor modificări legislative privind organizarea judiciară. 
 
Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Asociaţiei, 80,80% dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei Speciale, 7,76 % pentru menţinerea sa, iar 11,43 % pentru amendarea, adică abrogarea parţială, modificarea sau completarea normelor juridice care reglementeză activitatea acestei structuri.
 
Ministrul Cătălin Predoiu a transmis, săptămâna trecută, la parchete şi instanţe, o scrisoare, care invită pe judecători şi pe procurori să-şi exprime punctele de vedere asupra a patru chestiuni, printre care şi situaţia Secţiei Speciale de Anchetare a Magistraţilor.
 
Celelalte trei întrebări adresate magistraţilor au vizat pensionarea anticipată a acestora, înainte împlinirii vârstei de 60 de ani, cu o vechime între 20 -25 de ani, trecerea la completul de trei judecători în apel, şi noul ciclu temporal, de patru ani, de formare iniţială la Institutul Naţional al Magistraturii.
 
Asociaţia Forumul Judecătorilor din România va continua centralizarea voturilor şi va publica rezultatele definitive în zilele următoare cu privire la toate aspectele supuse consultării magistraţilor.
 
Săptămâna trecută, Cătălin Predoiu a declarat într-o conferinţă de presă că Guvenul nu poate desfiinţa, citez, "peste noapte", Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, discuţiile urmând să înceapă anul viitor în Parlament.
 
El a susţinut că nu este mulţumit de activitatea Secţiei, dar că nu a dorit să intreracţioneze cu procurorii Secţiei Speciale, pentru a nu lăsa impresia unei presiuni.
 

Etichete SSSecția SpecialăJustițieAdina FloreaTudorel ToaderCătălin PredoiuSIIJ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live