Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

14 Mai 2020
Vizualizari: 244
Comentează add

Majoritatea angajaților economisesc de teama recesiunii

catalin-radu

  Foto: Arhivă.

Doi din trei angajați români au reușit să pună bani deoparte în ultimele două luni și vor să economisească în continuare, de teama recesiunii, arată un sondaj realizat de una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.

Perioada stării de urgență i-a prins însă pe ceilalți dintre intervievați fără nici o rezervă de bani, situație care nu s-a schimbat nici între timp. 

"Perspectiva recesiunii generate de actuala criză de sănătate i-a determinat pe respondenți să își prioritizeze cheltuielile și să pună deoparte cel puțin la fel sau chiar mai mulți bani decât înainte de pandemia de COVID. Sumele economisite provin în mare parte din cheltuielile pe care le-ar fi avut în această perioadă cu transportul, de exemplu, dacă lucrează acum de acasă, au reușit să economisească pentru ieșiri în oraș sau pentru cumpărături care nu sunt necesare", a declarat Andreea Iancu, director la BestJobs.
 
Potrivit aceluiași sondaj, aproape 35% dintre respondenți spun că primul lucru pe care vor să îl facă după întoarcerea cel puțin parțială la activitatea normală este să își caute un alt job, iar 18 procente au de gând să ceară o mărire de salariu sau să devină antreprenori.
 
O mare parte dintre angajații români, aproape trei sferturi, nu cred că angajatorul va lua vreo măsură în ceea ce îi privește după revenirea la birou.
 
14% însă se așteaptă să le fi tăiat salariul, iar alți 5% chiar să fie concediați, în contextul în care multe firme își vor reveni foarte greu după această perioadă de criză.

Etichete Andreea IancuBestJobsangajațibani#rra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live