Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

2 Ianuarie 2019
Vizualizari: 726
Comentează add

A intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă care prevede majorarea indemnizaţiilor pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război.

Majorări de indemnizaţii pentru invalizi, veterani şi văduve de război

catalin-purcaru

Foto: Arhivă / mapn.ro.

La începutul anului a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă a cabinetului Dăncilă, care prevede majorarea indemnizaţiilor pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război.

Potrivit Guvernului, măsura este una reparatorie, în condiţiile în care aceste indemnizaţii sunt în sumă fixă, iar valoarea lor era foarte mică.

Indemnizaţiile primite de invalizii, veteranii şi văduvele de război se majorează şi ajung pentru o parte din beneficiari la valori de peste 1000 de lei, astfel marii mutilaţi şi persoanele încadrate în gradul I de invaliditate vor avea o indemnizaţie lunară de 1500 de lei, faţă de 259 de lei, cât primeau până la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă.

În cazul persoanelor încadrate în gradul al II-lea de invaliditate indemnizaţia lunară este de 1000 de lei faţă de 231 de lei, iar pentru gradul al III-lea de invaliditate majorarea este de la 196 la 900 de lei pe lună.

Pentru veteranii de război şi văduvele de război care nu s-au recăsătorit indemnizaţia lunară creşte de la 161 la 600 de lei. Până la intrarea în vigoare a noilor prevederi veteranii şi văduvele de război primeau cea mai mică indemnizaţie, ultima modificare fiind făcută în ianuarie 2017.


Etichete majorareindemnizaţiilinvaliziveteranivăduverăzboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live