Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

12 Noiembrie 2019
Vizualizari: 303
Comentează add

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că nu a găsit la minister un studiul care să stea la baza propunerii PSD de creștere cu 100 de lei a salariului minim.

Majorarea salariului minim trebuie făcută doar după un studiu de impact

iulia-gherman

  Foto: Arhivă.

Majorarea salariului minim trebuie decisă doar în baza unui studiu de impact, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în Comisia de specialitate din Camera Deputaţilor, unde a fost chemată să ofere lămuriri.

Discuţiile au fost marcate de replici dure între PSD, PNL, USR şi ministrul invitat. Deputații social-democraţi din Comisia de muncă au reacționat negativ imediat după ce ministrul Violeta Alexandru a declarat că a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanți ai Consiliului Investitorilor Străini pe tema salariului minim pe economie.

Ea a precizat că nu poate lua o decizie privind modul în care acest tip de salariu poate fi majorat fără o discuție cu toate părțile afectate.

Totodată, Violeta Alexandru a spus că nu a găsit la minister un studiul care să stea la baza propunerii PSD de creștere cu 100 de lei a salariului minim.

"Niciun studiu nu a fost făcut în minister în fundamentarea acestui proiect. Nu așa se iau decizii într-o țară normală, în care ești conștient că există impact bugetar", a declarat ministrul Muncii.

De cealaltă parte, fostul ministru al muncii, Olguța Vasilescu, a spus că propunerea PSD a fost acceptată de Consiliul Național Tripartit pentru Dialog.

În cadrul Comisiei de muncă din Camera Deputaților, ministrul Violeta Alexandru a mai spus că sunt peste 500 de litigii generate de carențele actualei Legi a salarizării.


Etichete Violeta Alexandrusalariu minummuncăOlguța Vasilescu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live