Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

21 Decembrie 2015
Vizualizari: 1457
Comentează add

Majorarea salariului minim pe economie este condiţionată de emiterea unei hotărâri de Guvern până la sfârşitul anului - anunţă ministrul muncii, Anca Costea.

Majorarea salariului minim, condiţionată de o hotărâre de guvern

-

Ministrul muncii, Anca Costea. Foto: gov.ro.

Majorarea salariului minim pe economie este condiţionată de emiterea unei hotărâri de Guvern până la sfârşitul anului - anunţă ministrul muncii, Anca Costea.

După consultările cu partenerii sociali, experţii din Ministerul Muncii urmează să analizeze toate propunerilor, prognozelor şi datelor primite din partea sindicatelor şi patronatelor.

Verificările sunt necesare pentru excluderea riscului de destabilizare a unor sectoare economice, susţine ministrul Anca Costea.

Pe de altă parte, creşterea ratei de ocupare, protecţia socială a angajaţilor migranţi şi punerea în aplicare a garanţiei pentru tinert sunt principalele obiective ale mandatului său pentru anul viitor.

Un alt obiectiv important este transferarea Autorităţii Naţionale pentru Calificări la Ministerul Muncii.

"Principiile care vor sta la baza punerii în practică a acestor obiective sunt următoarele: în primul rând principiul egalităţii şi al egalităţii în faţa legii. În al doilea rând, principiul relaţionărilor şi al iniţiativelor comune interministere, pe de o parte, iar pe de altă parte este vorba de dialogul şi acţiunea comună cu organizaţiile neguvernamentale, cu consiliile judeţene, cu Parlamentul României, cu toate instituţiile", a spus Anca Costea. 


Etichete salariul minim pe economieguvernmajorarebugetul pe 2016ministrul muncii Anca Costea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live