Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

5 Martie 2021
Vizualizari: 132
Comentează add

În Marea Britanie, opoziția și sindicatele au reacționat cu furie la propunerea de majorare a salariilor personalului medical cu 1%.

Majorarea salariilor din sănătate în Marea Britanie

petrut-hirtescu

 Premierul Marii Britanii, Boris Johnson.        Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 martie, ora 13:11) - Emisiunea: "Radiojurnal" -"În Marea Britanie, opoziția și sindicatele au reacționat cu furie la propunerea guvernului de a oferi o majorare a salariilor personalului medical cu doar un procent.

Marea Britanie este țara din Europa cu cele mai multe victime ale pandemiei, peste 124.000.

Dintre acestea, notează corespondentul RRA la Londra, Aura Neag, peste 1.000 de cadre medicale din prima linie și-au pierdut viața.


Reporter: "Guvernul condus de Boris Johnson susține că majorarea salariilor din sănătate cu un procent este tot ce își poate permite din cauza crizei.


Nadine Dorries, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Toți angajații din sectorul public vor avea salariile înghețate. Am considerat că nu ar fi corect asta și pentru sectorul sanitar, dat fiind prin ce au trec în ultimul an. Trebuie să le oferim ceva și am recomandat 1%. Marea Britanie este țara care a înregistrat cele mai multe victime ale pandemiei din Europa, cu peste 124.000 de decese. Sindicatele au declarat că este o jignire ca după un an atât de greu guvernul să ofere personalului medical o  mărire salarială de un procent. Și opoziția laburistă spune că propunerea guvernului este inacceptabilă, mai ales că inflația este prognozată să fie mai mare de un procent. "


Jonathan Ashworth. din partea Partidului Laburist: Acești miniștri care se fotografiază cu personalul medical și le aplaudă efortul trebuie să le explice de ce impun o tăiere de salariu în realitate personalului medical din prima linie."a declarat reprezentantul opoziției laburiste."


Etichete BorisJohnson(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live