Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

23 Septembrie 2020
Vizualizari: 562
Comentează add

Patronatele şi asociaţiile oamenilor de afaceri critică decizia de majorare a pensiilor cu 40%.

Majorarea pensiilor cu 40%, criticată de oamenii de afaceri

sorin-motatu

Foto: Arhivă.

Patronatele şi asociaţiile oamenilor de afaceri critică decizia de majorare a pensiilor cu 40 de procente.

Generarea unor cheltuieli bugetare nesustenabile, din motive pur electorale, reprezintă un factor de risc major pentru România - după cum susţin reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.

Ei recomandă prundenţă şi responsabilitate în luarea unor decizii de natură economică.

În opinia oamenilor de afaceri, pieţele internaţionale nu vor tolera deficite excesive pe termen lung, România expunându-se riscului de scădere a raitingului de ţară.

Asociaţa Oamenilor de Afaceri atrage atenţia că marea provocare a României pentru anul viitor este relansarea economiei, deoarce numai în acest mod se vor crea resursele financiare pentru acoperirea cheltuielilor necesare.

Reprezenanţii Confederaţiei Patronale "Concordia" consideră că majorarea pensiilor cu 40%, votată de Parlament, este foarte riscantă într-un context în care criza COVID-19 ameninţă să ducă singură deficitul la peste 10% din Produsul Intern Brut.

Şi Camera de Comerţ Americană din România îşi exprimă îngrijorarea faţă de majorarea cu 40% a punctului de pensie şi face apel la responsabilitate pentru menţinerea echilibrului macroeconomic al României.

O creştere a deficitului de până la 11% din Produsul Intern Brut va fi dificil sau chiar imposibil de finanţat pe pieţele interanţionale - apreciază şi Consiliul Investitorilor Străini.


Etichete (ii)majorarepensiicritici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live