Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

24 Noiembrie 2020
Vizualizari: 257
Comentează add

Majorarea alariului minim brut garantat, "în funcție de evoluția economiei"

petruta-obrejan

   Foto: gov.ro

Salariul minim brut garantat în plată pentru anul viitor va fi majorat în funcţie de evoluţia economiei, a declarat astăzi premierul Ludovic Orban, în cadrul unei întâlniri în sitem de videoconferinţă cu reprezentanţii  Comitetului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.
 
Prim-ministrul a spus că se doreşte un  mecanism de creştere care să se bazeze pe realităţile economice, respectiv pe rata inflaţiei, creşterea productivităţii şi pe alţi factori economici.
 
Unul dintre obiectivele Guvernului este ca locurile de muncă să nu fie afectate, mai ales în această perioadă, în care companiile se confruntă cu dificultăţi, din cauza crizei sanitare, a precizat premierul, care a propus constituirea unui grup de lucru format din experţi ai patronatelor, sindicatelor şi Guvernului, pentru a analiza evoluţia salariului minim în alte state europene.
 
Partenerii sociali au subliniat importanţa îmbunătăţirii dialogului între structurile patronale şi sindicate, precum şi a stabilităţii salariului minim, ne-a informat redactorul nostru Petruţa Obrejan.
 
(PH)
 

Etichete salariul minim brut garantat în platămajorareLudovic Orban(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live