Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

26 Decembrie 2020
Vizualizari: 179
Comentează add

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 au fost depozitate la Institutul Cantacuzino din capitală.

Mâine va începe vaccinarea cadrelor medicale #anti-Covid

bogdan-isopescu

Foto: captură video (mapn.ro)

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 au fost depozitate la Institutul Cantacuzino din capitală.

Au ajuns acolo în urmă cu aproximativ o oră, după ce au fost transportate pe cale rutieră de la punctul de frontieră Nădlac unde au sosit aseară. Există speranță, dar și ezitare în legătură cu acest vaccin - declara, cu puțin timp în urmă, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță dar, a adăugat el, vom avea rezultate care să convingă de faptul că vaccinarea e singura soluție pentru eradicarea pandemiei.

Reporterul RRA Bogdan Isopescu este în continuare la Institutul Cantacuzino și ne oferă detalii, în direct. Bună dimineața!

Reporter: Bună dimineața! Vaccinurile din depozitul frigorific al Institutului Cantacuzino vor pleca în această seară către cele zece spitale, care se află în prima linie a luptei cu pandemia.

Mâine va începe vaccinarea cadrelor medicale, iar primul medic va fi vaccinat la Institutul Matei Balș, din București, în jurul orei 9:00.

Coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță, declara, în această dimineață, că etapa întâi, cea care vizează vaccinarea medicilor va fi finalizată în ianuarie.

Va fi demarată apoi etapa a doua, dedicată persoanelor din grupele de risc și lucrătorilor din domeniile esențiale și abia în aprilie va începe vaccinarea populației.

Valeriu Gheorghiţă reaminteşte că vaccinarea va fi gratuită dar nu va fi obligatorie, așa că cei care ezită nu ar trebui să simtă nicio presiune.

Pe de altă parte, el spune că începând de mâine, odată cu primele vaccinări românii vor vedea primele rezultate şi ar trebui să se convingă de faptul că vaccinarea este sigură, dar și singura variantă viabilă de luptă cu virusul.

El le reamintește scepticilor că, spre exemplu, în Anglia după un milion de vaccinări nu au fost înregistrate reacții adverse.

Mai multe informații despre vaccinare pot fi găsite pe platforma oficială vaccinare-covid.gov.ro.

(RS)


Etichete dozevaccincoronavirusinstitutul cantacuzino(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live