Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

21 Iulie 2021
Vizualizari: 221
Comentează add

Însă analiștii politici de la Chișinău cred că nu ar fi un moment prielnic pentru ca discuția să aducă și rezultat.

Maia Sandu vrea să discute problema transnistreană cu Vladimir Putin

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Maia Sandu. Foto: radiochisinau.ro

După succesul oţinut la recentele alegeri parlamentare anticipate, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, spune că ar fi gata să discute problema transnistreană în cadrul unei eventuale întâlniri cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin .

Ea a vorbit despre această temă într-un interviu pentru publicația rusă ,,Kommersant“, însă analiștii politici de la Chișinău cred că nu ar fi un moment prielnic pentru ca discuția să aducă și rezultat.

Maia Sandu a subliniat că este interesată de un dialog pragmatic cu Federația Rusă și că este gata să discute inclusiv problematica transnistreană cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Ea și-a reiterat afirmația făcută anterior la începutul mandatului său de președinte, referitoare la necesitatea retragerii muniției și trupelor ruse din stânga Nistrului.

În acest context, comentatorul politic, Ion Tăbîrță, consideră că pentru noua guvernare de la Chișinău, inclusiv pentru președinta Maia Sandu, problematica transnistreană și retragerea trupelor ruse va fi un subiect greu de discutat cu Federația Rusă.


Ion Tăbîrță: Rusia sigur nu este încântată. Pentru Federația Rusă, tot ce se referă la aceste trupe ruse este un punct nevralgic, însă aici se cere precizarea că președintele Maia Sandu spune de acele trupe ruse care nu au niciun statut pe teritoriul Republicii Moldova, și interpretarea Rusiei este că Moldova sau președintele Republicii Moldova îşi doreşte retragerea /pacificatorilor/ ceea ce nu este corect şi intenționat, se manipulează cu această confuzie.


Reporter: În cadrul aceluiași interviu, Maia Sandu s-a referit şi la diverse scheme de corupție și contrabandă care sunt desfășurate în regiunea separatistă, ce trebuie anihilate și la faptul că o dată cu îmbunătățirea nivelului de trai pe malul drept al Nistrului, și cei de pe malul stâng își vor dori soluționarea mai rapidă a conflictului.


Etichete republica moldovamaia sandutransnistriarusiavladimir putin(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live