Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mariana Vasilache, Radio Chişinău

19 Ianuarie 2021
Vizualizari: 142
Comentează add

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmă că a reușit să deblocheze dialogul cu Uniunea Europeană.

Maia Sandu: UE este principalul partener în lupta împotriva corupției

mariana-vasilache-radio-chisinau

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu (stg) și președintele Consiliului European, Charles Michel (dr). Foto. radiochisinau.md

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmă că a reușit să deblocheze dialogul cu Uniunea Europeană și să restabilească susținerea acesteia pentru Chișinău.

Maia Sandu se află la Bruxelles, unde a avut deja întâlniri cu mai mulți oficiali și urmează să se întâlnească cu președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Maia Sandu s-a întâlnit, la Bruxelles, cu cei mai importanți lideri europeni, subliniind că Uniunea Europeană este principalul partener în lupta împotriva corupției în reformarea instituțiilor și în constituirea unui stat care să asigure un nivel de trai pentru cetățenii din Republica Moldova.

Ea a informat că la întrevederea cu președintele Consiliului European, Charles Michel, a convenit refacerea amplă relațiilor și a cooperării cu toate instituțiile europene și a subliniat că Republica Moldova poate deveni cu adevărat o țară europeană dacă va exista o luptă reală împotriva corupției, va fi începută modernizarea țării, va exista un guvern funcțional și vor fi respectate drepturile și libertățile omului.

Maia Sandu a convenit, în cadrul discuțiilor cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să accelereze accesul la vaccinul anti-COVID pentru medici și angajații medicali din prima linie și a discutat despre deblocarea asistenței financiare din partea Uniunii Europene pentru realizarea reformelor, susținerea sistemului de sănătate, sprijinirea agricultorilor și a întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul întrevederii cu vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, s-a convenit restabilirea complexă a dialogului politic între Chișinău și Bruxelles și au fost discutate modalități de cooperare mai activă pe dimensiunea securității regionale.

Maia Sandu a avut o întrevedere, la Bruxelles, și cu comisarul european pentru vecinătate și extindere, cu care a discutat despre realizarea acordului de asociere și susținerea pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

(RS)


Etichete republica moldovamaia sanduceue(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live