Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

19 Aprilie 2022
Vizualizari: 675
Comentează add

Apel al preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, privind utilizarea simbolurilor ruseşti folosite în războiul din Ucraina.

Maia Sandu le cere concetățenilor să nu poarte simboluri ruseşti de 9 mai

victor-pogor

 Maia Sandu. Foto: radiochisinau.ro

Preşedinta Maia Sandu le cere cetăţenilor Republicii Moldova să nu poarte la festivităţile de 9 Mai simbolurile ruseşti folosite de către Moscova în războiul declanşat în Ucraina.

Ea a promulgat astăzi legea care interzice simbolurile V şi Z, precum şi panglica "Sfântul Gheorghe" şi a avertizat politicienii care speculează cu acestea că vor fi sancţionaţi dacă le vor folosi.


Reporter: Președinta Maia Sandu a declarat, în cadrul unui briefing, că specularea cu victoria URSS din 1945 pentru a promova o agresiune militară împotriva Ucrainei este o ofensă adusă memoriei părinților și bunicilor noștri, care și-au dat viața ca să putem trăi în pace.


Maia Sandu: Specularea victoriei din 1945 pentru a promova astăzi o agresiune militară împotriva Ucrainei este o ofensă adusă nemuririi părinților și bunicilor noștri.
 

Reporter: Maia Sandu a îndemnat cetățenii la unitate în societate și a spus că politicienii care speculează cu aceste simboluri și care le vor folosi, vor fi sancționați.


Maia Sandu: Cei care astăzi justifică uciderea ucrainenilor, mâine sau chiar azi pot cere uciderea moldovenilor. Cei care nu condamnă azi războiul, sunt la fel ca cei care nu au condamnat la vremea lor pogromurile, Holocaustul sau deportările.


Reporter: Amintim că fostul președinte al Republicii Moldova, pro-rusul Igor Dodon, a declarat că pe 9 mai, el și colegii lui socialiști nu vor renunța la panglica bicoloră negru-galben, ceea ce înseamnă că ei sunt pasibili de sancțiuni pentru sfidarea și încălcarea legii.


Etichete republica moldovamaia sandusimbolurirusiaucrainavzpanglica sfantului gheorgheurssholocaustigor dodon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live