Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ala Boţan, Radio Chişinău

27 Iunie 2022
Vizualizari: 238
Comentează add

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a ajuns astăzi la Kiev, într-o vizită neanunţată, unde a avut deja discuţii cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Maia Sandu, discuții cu Volodimir Zelenski

ala-botan-radio-chisinau

Maia Sandu și Volodimir Zelenski. Foto: facebook.com/maia.sandu

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a ajuns astăzi la Kiev, într-o vizită neanunţată, unde a avut deja discuţii cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
 
Este prima întâlnire faţă în faţă a celor doi lideri de la începutul războiului şi de când sute de mii de ucraineni şi-au găsit adăpost în Republica Moldova.
 
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a prefațat întâlnirea cu Maia Sandu cu un mesaj postat pe rețelele sociale, în care a afirmat că solidaritatea Republicii Moldova cu Ucraina și poporul ucrainean este foarte importantă.
 
"Avem nu doar o graniță comună cu Republica Moldova, ci şi valori și aspirații comune", a spus Zelenski.
 
Cei doi şefi de stat nu au făcut declarații de presă înainte și nici după întrevedere.
 
În scurtele imagini video transmise de la Kiev se poate observa cum cei doi lideri fac un schimb de amabilități înainte de întrevederea propriu-zisă.
 
La rândul său, Maia Sandu a transmis un mesaj înainte de întrevedere în care amintește despre faptul că Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucraina și a chemat comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate comise în acest conflict. "Suntem alături de curajosul popor ucrainean care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană", spus Maia Sandu.
 
În după-amiaza zilei, președinta Republicii Moldova a vizitat orașele Borodianka, Bucha şi Irpin din apropiere de Kiev, puternic afectate de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. "O tragedie greu de spus în cuvinte", după cum a scris în mesajul său Maia Sandu. Aceasta este prima vizită de lucru a Maiei Sandu în Ucraina de la începutul războiului.
 

Etichete Maia SanduVolodimir Zelenski

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live