Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Septembrie 2019
Vizualizari: 397
Comentează add

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, ar putea sosi, în următoarele săptămâni, într-o vizită oficială sau de lucru în Rusia, a anunţat preşedintele, Igor Dodon, la "Rossia 24".

Maia Sandu ar putea efectua o vizită la Moscova,susţine preşed. Igor Dodon

sergiu-stet

 Maia Sandu.                  Foto: Arhivă/ Radio Chisinau

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, ar putea sosi, în următoarele săptămâni, într-o vizită oficială sau de lucru în Rusia, a anunţat preşedintele moldovean, Igor Dodon, la postul de televiziune "Rossia 24", transmite TASS.

"În prezent, trecem printr-o resetare completă a relațiilor moldo-ruse. Dacă anterior, mai exact în ultimii trei ani, relațiile noastre bilaterale au fost menținute la nivel de dialog între președinți și, parțial, între regiuni, la nivel central fiind practic absente, am în vedere Guvernul și Parlamentul, acum avem activitate la toate nivelurile"'... "Am înțeles că, în următoarele săptămâni, premierul moldovean urmează să efectueze o vizită oficială sau de lucru în Rusia", a spus Igor Dodon.

Lliderul moldovean a amintit că, în luna septembrie, a fost reluată activitatea Comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercială, economică şi tehnico-ştiinţifică, care nu s-a mai reunit din 2016, din cauza înrăutăţirii relaţiilor dintre ţări.

De asemenea, la 11 septembrie, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a discutat în timpul convorbirilor de la Moscova cu şeful diplomaţiei moldovene, Nicolae Popescu, căile de soluţionare a divergenţelor dintre Moscova şi Chişinău privind unele probleme legate de cooperarea bilaterlă, precum şi situaţia populaţiei rusofone din Republica Moldova şi situaţia din Transnistria.

"Toate acestea sunt semnale pozitive, care contribuie la intensificarea businessului. Chiar şi în primele şase luni am avut o dinamică pozitivă" - a adăugat Igor Dodon, exprimându-şi speranţa în creşterea semnificată a schimbului comercial dintre cele două ţări.


Etichete Republica MoldovaMaia Sandu,Rossia 24Serghei LavrovNicu PopescuNicoilae PopescuTransnistriaChişinăuMoscovaRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live