Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

25 Iulie 2019
Vizualizari: 487
Comentează add

Maia Sandu a prezentat în Parlamentul European situaţia din R. Moldova

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Premierul R. Moldova, Maia Sandu.  Foto: Arhivă/ Radio Chisinau

Aflat în vizită de lucru la Bruxelles, premierul moldovean Maia Sandu a prezentat situația din Republica Moldova în Parlamentul European, iar la sediul Comisiei Europene a semnat trei acorduri de finanțare cu fonduri europene, în valoare totală de peste 40 de milioane de euro.

Cele trei acorduri au fost semnate la Bruxelles de premierul moldovean Maia Sandu și comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn.

Într-o conferință de presă, cei doi oficiali au prezentat beneficiile acordării acestei finanțări şi au accentuat necesitatea continuării reformelor inițiate de actualul guvern - potrivit unui comunicat al executivului.

Primul acord se referă la consolidarea statului de drept și a mecanismelor anticorupție, cel de al doilea prevede susținerea economică a unor regiuni din Republica Moldova, iar cel de-al treilea acord are ca obiectiv general sprijinul pentru participarea în diverse programe ale Uniunii Europene, în special pe dimensiunea socială, cu accent pe implicarea femeilor - a punctat Maia Sandu.


Comisarul european Johannes Hahn a încurajat autoritățile de la Chișinău să promoveze reformele și a subliniat că Uniunea Europeană va susține în continuare acțiunile orientate spre consolidarea democrației și a statului de drept.

În discuțiile despre prioritățile guvernului de la Chișinău și procesul de implementare a Acordului de Asociere de către Republica Moldova, premierul Maia Sandu a subliniat voința conducerii actuale de a avansa ireversibil pe agenda europeană - se mai arată în comunicatul executivului.


Etichete maia sandurepublica moldovaparlamentul europeancomisia europeanaJohannes Hahnuechisinau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live