Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 August 2020
Vizualizari: 249
Comentează add

MAI "vrea să formeze și să consolideze un corp profesional integru"

radiojurnal

   Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI, Foto: Arhiva/ mai.gov.ro

Ministerul de Interne vrea să formeze și să consolideze un corp profesional integru, care să fie apreciat și respectat de cetățeni, spune purtătorul de cuvânt al instituției, Monica Dajbog.

Ea a precizat că există un număr tot mai mare de refuzuri de a primi mită înregistrate Direcția Generală Anticorupție. Monica Dajbog a dat și un exemplu în acest sens.

Monica Dajbog: În urmă cu câteva ore, un polițist de frontieră din Giurgiu a refuzat suma de 1.000 de euro oferită drept mită din partea unor șoferi de autocar, pentru a nu lua măsurile legale față de doi cetățeni sirieni care încercau să intre ilegal în România, ascunși în mijlocul de transport, în spațiul destinat odihnei șoferilor. În urma sesizării polițiștilor, ofițerii DGA, sub directa coordonare și îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
 
Alături de acești polițiști care au refuzat mita sunt toți ceilalți care lucrează împreună cu procurorii în dosare penale și își fac datoria cu cinste, indiferent de calitatea persoanei pe care o anchetează, chiar dacă uneori, din păcate, acesta este chiar cadru MAI.
 
(PH)

Etichete MAIcorp profesional integruMonica Dajbog(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live