Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Florin Firu, Dolj

6 Octombrie 2011
Vizualizari: 1347
Comentează add

La Craiova a avut loc azi evenimentul „Say something nice for tolerance”.

Mai puţină discriminare, mai multă toleranţă Mai puţină discriminare, mai multă toleranţă - Conține audio

florin-firu-dolj

foto: Florin Firu

În Piaţa Prefecturii din Craiova a avut loc azi evenimentul  „Say something nice for tolerance” prin care trecătorii au fost azi invitaţi să adreseze un mesaj comunităţii locale împotriva discriminării.

Protagoniştii acţiunii au fost zeci de tineri din ţară şi străinătate care au participat timp de mai multe zile la Craiova la un proiect prin care au atras atenţia asupra nevoii de acceptare a oamenilor de diferite culturi, mentalităţi sau statut social.

„Vreau să spun că niciodată nu este târziu să lupţi împotriva discriminării şi pentru susţinerea drepturilor minorităţilor”. Acesta este doar unul dintre mesajele care au răsunat azi dimineaţă prin centrul Craiovei. Oameni obişnuiţi au fost invitaţi şi, provocaţi totodată, să rostească la portavoce câteva dintre convingerile legate de fenomenul discriminării.

Manifestarea este parte a proiectului „Dice 2 Prejudice” care s-a desfăşurat timp de 8 zile în Craiova. Acesta a reprezentat, în fapt, un schimb de tineri finanţat prin programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene şi a reunit participanţi din Spania, Italia, Polonia, Turcia, Bulgaria şi România.


Etichete toleranțădiscriminareCraiova

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live