Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

10 Aprilie 2019
Vizualizari: 607
Comentează add

Dificultăţile apar ca urmare a necorelării veniturilor asigurate de la bugetul de stat cu cheltuielile, care au crescut, spun membrii Asociaţiei Oraşelor.

Mai mulţi primari se plâng de probleme la întocmirea bugetelor locale

atena-teognoste

 Foto: Arhivă.

Primarii mai multor oraşe din ţară spun că au probleme în a întocmi bugetele locale pe acest an. Dificultăţile apar ca urmare a necorelării veniturilor asigurate de la bugetul de stat cu cheltuielile, care au crescut, spun membrii Asociaţiei Oraşelor.

Ei dau şi un exemplu, discutat la o întâlnire organizată miercuri - este vorba de obligativitate a asigurarii burselor pentru elevi de către autorităţile locale. Reprezentanta Ministerului Educaţiei, inspector Maria Cristina Marin, a spus că s-a facut această modificare în Legea Educaţiei pentru a asigura o uniformizare a cuantumului pentru cele patru burse: de performanţă, merit, burse de studiu şi sociale.

Primarul oraşului Mizil, Silviu Negreanu, a precizat însă că numai la el în localitate, bursele şcolare s-ar ridica la 2 miloane şi jumătate de lei, în timp ce veniturile nu depăşesc 7 milioane de lei.

"Un orăşel de 16 000 de locuitori deserveşte de fapt o populaţie de 60.000 de locuitori. Nu este normal să iau taxe şi impozite în plus cetăţenilor din Mizil, pentru a asigura nişte servicii locuitorilor din zonă. Sunt 13 comune în zonă care nu au serviciile noastre. Nu au licee, nu au spital, ce să facem mai întâi? Chiar îmi doresc să fie aceeaşi bursă pentru toţi copiii şi la Ploieşti şi la Mizil şi la Bucureşti. Aşa ar trebui gândit, dar cu sursă de finanţare, nu o să se realizeze niciodată din bugetul local o nivelare a burselor respective", consideră primarul din Mizil, Silviu Negreanu.

Primarii din Asociaţia Oraşelor mai spun că din cauza majorării salariului minim în domeniul construcţiilor, vor creşte şi cheltuielile la toate investiţiile aflate în derulare, iar banii nu se regăsesc în bugetele locale.


Etichete MizilSilviu Negreanuprimarioraşebuget localEugen TeodoroviciViorica Dăncilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live