Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Campionatul European de Handbal Feminin: ROMÂNIA – UNGARIA Miercuri, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

6 Decembrie 2017
Vizualizari: 500
Comentează add

Noua strategie americană prevede creşterea efectivelor dislocate în teatrul de operaţiuni din Afganistan şi suplimentarea tehnicii de luptă

Mai mulţi militari români vor fi trimişi în Afganistan

ilie-pintea

 

România va contribui, alături de partenerii săi din Alianţa Nord-Atlantică, cu forţe suplimentare în Afganistan. Ţara noastră susţine astfel planul multianual al misiunii NATO în această ţară, care are ca obiectiv prelurea de către forţele afgane a autorităţii în teritoriu până în 2020.

Trimisul RRA, Ilie Pintea, referindu-se la misiunile batalionului românesc aflat în prezent în Afganistan şi la activitatea echipelor de consiliere, relatează că noua strategie americană prevede creşterea efectivelor dislocate în teatrul de operaţiuni cu 3000 de militari. Anul viitor partenerii vor aduce aici atât efective sporite, cât şi tehnică de luptă suplimentară.

Şi România se alătură acestui efort, ţara noastră urmând să trimită aici mai mulţi militari.   Colonelul Ştefan Stan, şef al echipei de legătură şi reprezentant naţional superior în teatrul de operaţiuni din Afganistan: "Vor creşte forţele de sprijin, în special forţele de aviaţie, care vor putea acorda sprijin forţelor de securitate afgane pe timpul acţiunilor ofensive."

Situaţia de securitate în Afganistan e una instabilă, mai ales că ne aflăm într-o perioadă în care insurgenţa este mai activă decât de obicei. 

Ştefan Stan: "Forţele de securitate afgane, cu consilierea forţelor coaliţiei şi cu sprijin din partea forţelor americane, au reuşit să câştige iniţiativa la nivelul teatrului."

În prezent, în Kandahar, se află militarii Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei "Brave Hearts", precum şi o echipă de consiliere, care se alătură eforturilor misiunii Resolute Support de a facilita preluarea responsabilităţilor din zonă de către forţele afgane.


Etichete militari româniAfganistanNATOnouă strategie americană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live