Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Octombrie 2018
Vizualizari: 725
Comentează add

În Transcarpatia, regiune a Ucrainei, sunt foarte mulţi funcţionari publici de etnie maghiară şi va fi greu să fie înlocuiţi dacă vor demisiona cu toţii.

Mai mulţi funcţionari maghiari din Ucraina au demisionat

sergiu-stet

 Filarmonica din Ujgorod, Transcarpatia.           Foto: commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35492158 .

În districtul Berehova din Transcarpatia, patru funcţionari publici de etnie maghiară cu funcţii de conducere au demisionat după ce organizaţia extremistă Mirotvorec a postat pe internet datele lor personale, pe o listă care prezintă persoanele cu dublă cetăţenie din Transcarpatia.

Rador scrie că viceguvernatorul Transcarpatiei responsabil pentru resurse umane, Jaroszlav Halasz, a declarat că şeful Oficiului de protecţie socială din cadrul Administraţiei districtului Berehova, precum şi câte un angajat cu funcţii de conducere ai birourilor pentru dezvoltare economică şi pentru comeţ şi-au depus demisia după apariţia numelor lor pe lista Mirotvorec.

Potrivit unor informaţii de presă din Transcarpatia, şi-au depus demisia şi directorii şcolilor din Mezovar şi Metogecse, care apar pe lista Mirotvorec, aceştia fiind şi consilieri în administraţia locală. Funcţionarii maghiari vor să evite măsurile represive, astfel că pleacă din proprie iniţiativă din funcţiile respective.

În Transcarpatia sunt foarte mulţi funcţionari publici de etnie maghiară şi va fi greu să fie înlocuiţi dacă vor demisiona cu toţii. 


Etichete MirotvorecBerehovoTranscarpatiaUcrainaJaroszlav HalaszMezovarMetogecse

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live