Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Martie 2022
Vizualizari: 329
Comentează add

Ursula von der Leyen: Putin blochează sute de nave cu cereale în Marea Neagră, deci consecinţele se vor simţi din Liban, Egipt, Tunisia, până în Africa şi Orientul Îndepărtat.

Mai mulți eurodeputaţi cer ca Ucraina să primească statut de candidată UE

radiojurnal

  Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

Mai mulţi europdeputaţi au cerut miercuri, într-o sesiune extraordinară a legislativului comunitar ca Ucraina să primească statutul de ţară candidată la aderarea la uniune, dar şi plafonarea preţurilor la energie şi alternative la sursa rusească.

În plen, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat măsuri de sprijin pentru economia europeană şi pentru siguranţa alimentară afectată de războiul Rusiei în Ucraina şi i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să nu mai blocheze navele cu alimente, mai ales cu cereale produse în Ucraina.  Corespondenta RRA, Carmem Gavrilă, a transmis mai multe detalii.


Carmem Gavrilă: În plenul legislativului european s-au auzit apeluri categorice ca Europa să oprească importurile de gaz şi petrol din Rusia şi astfel "să nu mai finanţeze regimul criminal de la Moscova". Mulţi eurodeputaţi au cerut limitarea preţurilor la energie în Europa, dar şi măsuri de sprijin, inclusiv pentru a contracara o posibilă criză a alimentelor.

De altfel preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat că sunt blocaje majore în aprovizionare, acum că Rusia blochează producţia şi exportul din Ucraina.


Ursula von der Leyen: Tirurile de artilerie şi bombardamentele ruseşti fac fermierii ucraineni să nu poată cultiva. Pe deasupra, Putin blochează sute de nave cu cereale în Marea Neagră, deci consecinţele se vor simţi din Liban, Egipt, Tunisia, până în Africa şi Orientul Îndepărtat. Îi cer lui Putin să lase navele să plece, altfel va fi responsabil nu doar pentru moartea ucrainenilor, ci şi pentru foamete. Lasă navele să plece!

Carmem Gavrilă: Ursula von der Leyen a anunţat că va discuta cu preşedintele american Joe Biden chiar mâine despre transporturi prioritare de gaz lichefiat din SUA în Europa în următoarele luni, dar şi despre un angajament american de furnizare pentru următoarele două ierni, tocmai pentru a micşora dependenţa de gazul rusesc.


Etichete ursula von der leyenuniunea europeanăaprovizionare alimenteucrainarisia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live